Zbliża się okres Świąt Bożego Narodzenia, czas świątecznych wypieków, ubierania choinki i innych przedświątecznych przygotowań.
12 grudnia 2022r. uczniowie klasy III a wzięli udział w zajęciach kulinarnych, gdzie pod opieką doświadczonych kucharek  mieli okazję nauczyć się wypieku pysznych, świątecznych pierników. Wszyscy samodzielnie wałkowali przygotowane  ciasto, wycinali foremkami ulubione kształty, obserwowali proces pieczenia się ciastek, z  wielkim zaangażowaniem dekorowali upieczone pierniczki.

Akcja wspólnego pieczenia pierników przyciągnęła zapachem wielu fanów tego smakołyku. Nikt nie opuścił klasy bez skosztowania jednego z nich. Takze wśród Małych Cukierników z klasy 3a nie obyło się bez zjedzenia choćby jednego ciasteczka, gdyż wspaniałe pierniczki swoim wyglądem i smakiem nęciły wszystkich. W całej klasie unosił się korzenny zapach przywołujący najmilsze wspomnienia świąteczne.

 Pieczenie pierniczków sprawiło naszym uczniom wielką radość, a jednocześnie w sposób miły i praktyczny utrwaliło tradycje Świąt Bożego Narodzenia.

Organizatorem  „piernikowych warsztatów” była wychowawczyni klasy 3a Grażyna  Błaszczyk

Pokaż na:
  • Facebook
 
01_znak_siatka_podstawowy_kolor_biale_tlo
 
podr%c3%b3%c5%bce-z-klas%c4%85-logotyp-granatowy
 
raszkow_tabliczka_kb2
 
grafika-edytowalna-ppt-97-2003-laboratoria-przyszlosci-1024x652
 
pds_szkola-udzial_1000x1000px

Sport w SP Raszków – FB

bip

Archiwa

BIP

bip